Warmtebeeldcamera

Een warmtebeeldcamera is een camera die warmte om kan zetten in licht. De verschillende temperaturen worden hierdoor op een beeld weergegeven als verschillende kleuren. Er zijn veel nuttige toepassingen waarbij een warmtebeeldcamera gebruikt kan worden. Door de hoge prijs van de camera worden deze nu vaak nog enkel gebruikt voor industriële toepassingen. Bijvoorbeeld op het gebied van chirurgie worden regelmatig warmtebeeldcamera’s gebruikt om afwijkingen in het lichaam te lokaliseren. Het opsporen van afwijkende temperaturen kan echter in veel meer industrieën toegepast worden. Zo worden er ook huizen met de camera bekeken om vast te stellen waar het huis warmte verliest. Met deze informatie kan vervolgens het huis beter worden geïsoleerd waardoor het energieverbruik drastisch verminderd kan worden. Ook wordt de camera gebruikt om lekkages op te sporen in waterleidingen of rioleringen. Bij het vinden van schimmel in huis blijkt de warmtebeeldcamera ook zeer nuttig te zijn.

Tips bij het aanschaffen van de camera

Zoals gezegd zijn de camera’s waarmee met infrarood warmte kan worden vastgesteld niet goedkoop. De technologie die in de camera’s wordt gebruikt zorgt ervoor dat een gemiddelde camera al snel boven de 1000 euro gaat kosten. Dit zijn dan overigens nog de instapmodellen. In de gezondheidszorg worden nog veel duurdere modellen gebruikt. Bekende merken van warmtebeeldcamera’s zijn onder andere FLIR, Testo, Fluke en Chauvin-Arnoux. Al deze merken hebben modellen in verschillende prijsklassen beschikbaar. Dingen die onderscheid in prijs maken zijn bijvoorbeeld de resolutie van de camera, of het wel of geen digitale camera is, of video-opnames mogelijk zijn, of er een ingebouwde flitser op de camera zit en hoe de bestanden worden opgeslagen. Afhankelijk van waar je de camera voor wilt gebruiken kan u de beslissing maken welke features hiervoor noodzakelijk zijn. Als u niet goed weet welke camera het meest geschikt voor jou is dan kan u het beste advies van een specialist vragen, zoals loodgietersgroningen.nl. Zorg dat u in deze fase ook al een idee hebt welk budget u ongeveer hebt voor de aanschaf van de camera.

Categories: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>