Het centrale punt in huis “de eettafel”

Waar komen we aan het eind elke dag samen en bespreken we wat er die dag is gebeurd, dat is vaak onder het eten. Het is daarom een van de meest belangrijke sociale plekken in huis. Met de juiste eettafel schiet je al een heel eind op. De tafel moet niet te groot zijn voor de ruimte maar wel weer groot genoeg zodat wanneer er bezoek komt ze ook aan kunnen schuiven. Al met al veel dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een eettafel.

Hoe groot moet de tafel zijn?

Kijk eerst eens naar de ruimte waar de tafel moet komen te staan, het is belangrijk eerst de kamer eens op te meten anders kan je je nog wel eens verkijken op het formaat wanneer je in de winkel bent. Je zal niet de eerste zijn die een veels te grote tafel koopt en dat pas ziet wanneer de tafel wordt afgeleverd. Wanneer je het formaat bepaald moet je natuurlijk ook rekening houden met het aantal zitplaatsen wat je nodig hebt.

Soorten tafels

Er zijn ronde, vierkante en rechthoekige tafels, al deze vormen hebben zo hun voordelen en nadelen. Vaak is de vorm van een kamer wel bepalend voor de vorm van de tafel. Bij een ronde of vierkante tafel kan je makkelijker met iedereen communiceren terwijl dat bij een langere tafel wat moeilijker is. De afgelopen tijd waren rechthoekige tafels erg in trek terwijl je de laatste tijd steeds meer rondere vormen terug ziet komen. Er zijn ook tafels die je gemakkelijk groter kan maken wat makkelijk is als je een wat groter gezelschap krijgt. Let bij de aanschaf van eetkamerstoelen wel op dat ze goed onder de tafel schuiven, lekker zitten en gemakkelijk schoon te maken zijn. Leuke tip is om met verschillende vormen of kleuren stoelen te werken, dit geeft vaak een erg leuk effect.

1

Houten tafels

Mijn favorieten tafels blijven toch wel de boomstam tafels, dit zijn tafels met als blad een doorgezaagde boomstam. De tafels passen helemaal in de natuurlijke trend die je op het moment veel ziet. Ze zijn in allerlei formaten te verkrijgen en bij sommige leveranciers kan je ze zelfs op maat laten maken. De onderstellen kunnen van hout zijn maar ze zijn ook verkrijgbaar met een metalen onderstel zoals hieronder te zien.

2

Ronde eettafel

In de ronde eettafels zie je op het moment veel modellen met een heel fijn onderstel wat mooi past bij de fijne Scandinavische trend van inrichten. Hieronder een voorbeeld van zo´n soort tafel. Ook weer te verkrijgen in naturel hout en zwart. Deze is geschikt voor 4 personen maar ze zijn ook in grotere formaten te verkrijgen.

3

Voor het uitzoeken van de juiste tafel heb je echt even tijd nodig, beslis niet te snel en oriënteer je goed op alle mogelijkheden. Durf ook eens een keer wat anders dan wat je overal ziet, kies bijvoorbeeld een voor een andere vorm of voor een gedurfde kleur. Met een leuk tafelkleed of accessoires kan je daarna je tafel echt afmaken, en daarna samen genieten van een gezellige tijd samen.

Categories: Tafels en bankstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>