Moderniseer je lamp met een nieuwe lampenkap

Lampenkappen zorgen niet alleen voor een perfecte design accessoire die geheel naar eigen smaak kan worden aangebracht, ze zorgen ook voor een echte zogenaamde eye-catchers. Omdat de ogen direct op een stijlvolle lampenkap vallen in plaats van een saaie lamp heb je dus een win-win situatie in de woonkamer of in de veranda aar een moderne lampenkap hangt. In dit blogartikel gaan we erop in hoe je gemakkelijk en met een klein budget zelf een lampenkap kunt maken en de lamp in één klap te moderniseren. Je lamp zal er nooit nog hetzelfde uit zien en het grootste voordeel is dat men over je lampenkap zal spreken als ze deze eenmaal hebben gezien.

1

Specifieke functies van een lampenkap

Als eerste heeft een lampenkap de grootste taak om het licht dat sterk straalt van de lamp om dit te dimmen. Niemand zal hierdoor verblind worden en men kan langer blijven zitten onder de lamp zonder dat men een “warm” gevoel krijgt op de huid of aan de ogen. Het tweede eigenschap van een lampenkap is dat het licht afgeschermd wordt aardoor de stralingswarmte afneemt en op deze manier kun je een romantischer effect creëren in de leefruimte. Als je bijvoorbeeld graag een licht effect hebt, kun je het stof van de lampenkap in het licht nemen voor dit effect. Verder dient de lampenkap om er prachtig uit te zien en om een rustgevend effect te hebben in de woonkamer. Ideaal als je graag leest of als je na een zware dag op het werk even wilt relaxen met tegelijkertijd een beetje sfeerlicht.

Voordeel lampenkappen

Op het eerste zicht zou je het niet zeggen, maar het grootste voordeel dat een lampenkap heeft, is dat het uiterlijk en ineens de stijl van de kap veranderd kan worden. Het is gelukkig nooit nodig om ineens een nieuwe staande lamp te kopen, wat overigens een kostbaar stuk is. Het volstaat om eenvoudig om zelf een lampenkap te maken of een tafelmodel kant-en-klaar te kopen in de winkel.

Materiaal moderne lampenkappen

Vroeger kon men enkel een lampenkap in stof kopen. Tegenwoordig worden er meer en meer materialen van gemaakt en zo kun je lampenkappen kopen in verschillende materialen zoals kunststof, glas, papier, stof en vele andere materialen geschikt voor de warmte van de lamp. Met behulp van de juiste materialen en de juist passende elementen kun je een nieuwe sfeer maken in de woonkamer. Misschien heb je thuis behangpapier met een bloemenmotief op, dan kan je de sfeer extra af maken door een lampenkap in huis te halen met bloemen op. De keuze is de dag van vandaag zo breed en talloos dat het helemaal geen probleem is om een geschikte kap te vinden voor een staande lamp.

2

Lampenkappen voor vloerlampen en tafellampen

Het is een feit dat de lampenkappen die men perfect kan plaatsen op een vloerlamp of een tafellamp dat deze de grootste collectie bevatten in verschillende vormen, kleuren, motieven, vierkant, rond, rechthoekig en ga zo maar door. Voor kleinere tafellampen is het aspect van decoratie het belangrijkste aangezien deze voor decoratieve doeleinden gebruikt worden. Zie maar in klasse restaurants waar men deftig gaat eten, staan op elke tafels een tafellamp die samengaat met het interieur. Let alleen op als je een lampenkap gaat kopen in de winkel dat hij past in het frame van de kap. Mocht de lampenkap te groot zijn dan kan het namelijk een serieus negatief effect hebben op de verlichting en het ruimtelijke effect.

3

Zelfgemaakte lampenkappen

Een zelfgemaakte lampenkap kan heel erg leuk zijn om een extra touch te hebben in de woonkamer. Op deze manier geef je de saaie lamp een eigentijdse en stijlvolle look als je deze erg leuk hebt versierd met duizend-en-één mogelijkheden. Het mooiste om een moderne lampenkap te hebben, is als je de stoffen aan elkaar breit of haakt. Kortom zoveel mogelijkheden voor een moderne lampenkap.

4

Categories: Lampenkappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>