Waarom industriële lampen in elk interieur passen

Vaak stellen mensen de vraag of dat industriële lampen in een klassiek of juist in een iets meer modern interieur passen. Nou, eigenlijk het juiste antwoord voor nu en voor altijd is dat industriële lampen in alle soorten interieur passen die je je maar kunt inbeelden. Of je nu een geheel klassieke, houten inrichting hebt of juist dat strakke, moderne het maakt niet uit want de lampen kun je in alle interieurs hangen. Je kunt een moderne inrichting juist nog een stoerdere indruk geven. Het leuke is dat je met industriële lampen werkelijk alle kanten op kunt in het interieur. Je maakt het zo gek of zo serieus als je zelf wenst. Industriële lampen kun je al kopen van 35 cm, maar je hebt ook gevallen die groter zijn dan één meter. Als je een grotere woonruimte hebt, kun je deze hangen anders wordt de ruimte te klein.

Industriële lamp in een klassiek interieur

Met een klassiek interieur denken we aan een interieur met veel bruintinten, veel antiek en donker houten tafels. Dit hoeft nu niet perse het geval te zijn, er zijn een heleboel kleuren die in perfectie harmonie samengaan met donkere tinten in een nogal klassiek interieur. Denk bijvoorbeeld aan een zachtblauwe lamp. Die kan prima staan in een bruinachtig, klassiek interieur en toch breng je meteen rustgevende verlichting aan de ruimte. Mocht je toch bezig zijn, vergeet dan zeker niet om een paar hippe, passende stoelen te nemen om de effecten helemaal af te maken. Je zal zien dat je van antieke meubelen en van een antieke inrichting toch best iets moois van kunt maken als je de juiste lampen gebruikt. Als je verkeerde lampen gebruikt, kunnen de meubels et cetera nog zo mooi zijn, de sfeer is verpest door de verkeerde verlichting.

Klassiek interieur, keuken(1)

Industriële lamp in een meer modern interieur

Een moderne inrichting begrijpen we als een inrichting met veel strakke lijnen waar blank staal in voorkomt en de hoofdkleur is over het algemeen zwart. Nu is het alleen nog een kwestie om de juiste lamp te vinden die bij dit soort interieur past. Hij moet meer contrast aanbrengen en hij mag zeker niet het hele interieur ontkrachten. Om dit perfect tot zijn recht te laten komen, kun je kiezen voor een industriële lamp die allemaal strakke vormen heeft. Een grove lamp trekt altijd meer aandacht in een strak interieur dan in een klassiek interieur. Je kunt tegenwoordig kiezen voor een grote aluminium staande lamp met een groot blok er bovenop. Je hebt meteen een stevige aandachtstrekker en deze valt niet weg in een modern interieur.

woonwinkels_verlichting_eindhoven_hanglampen_staande_lampen_gubi_bestlite_verlichting_lineo

Industriële lamp in een iets meer landelijk interieur

In een landelijk interieur hoeven we maar te denken aan een houten huisje in het bos. Er is veel natuurlijk, onbewerkt hout en op de vloer liggen er grote kleden zoals de pels van een beer en om het geheel af te maken een schattige herdershond die zich voor de haard neerlegt. Er bestaan grove industriële lampen waarin bouten en scharnieren in verwerkt zitten. Je moet deze soort lamp iets hoger hangen dan de gemiddelde lamp die je zou ophangen in de woonkamer. Hang deze iets hoger en je zal merken dat je een grotere lichtinval hebt in de leefruimte.

1.-Landelijk-huis

 

Felle kleuren voor elk interieur

Op het eerste zicht zou je iemand voor gek kunnen verklaren, maar het is een feit dat de interieurs van tegenwoordig een mengelmoes zijn van donkere en felle kleuren en er bestaan geen echte richtlijnen omdat een interieur ieder zijn zin is. Als je wilt dat de industriële lampen opvallen, dan kun je ervoor kiezen om het omgekeerde van kleur te nemen at je interieur gewend is. Heb je bijvoorbeeld een licht interieur dan kiest je voor een donkere industriële lamp. Omgekeerd werkt het natuurlijk ook en je hebt meteen een blikvanger.

Denk je nou van ik wil een landelijke lamp voor buiten, lees dan landelijke buitenverlichting even!

Categories: Industriële lampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>