Geef kleur aan je interieur

Een kleurrijk interieur geeft een frisse look aan je gehele woondesign. Of u nu van warme of lichte tinten houd, kleur is essentieel. Combineren van kleur van soms lastig zijn. Ook met het combineren van bepaalde objecten met kleuren, wat dacht u van lampen? Echte eyecatchers, hoe combineer je deze het best? Met een aantal handig tips en tricks heeft u het combineren van kleuren zo onder de knie.

Warm of koud
Ga na wat voor teint uw interieurkleuren heeft of wilt hebben. Vaak het combineren van alleen warme tinten of alleen koele tinten zorgen voor een mooi en evenwichtig effect. Warme kleuren hebben vaak een oranje achtige ondertoon, denk bijvoorbeeld aan oker. Terwijl koele kleuren vaak een blauwachtige ondertoon hebben, denk bijvoorbeeld aan bordeaux.

Natuurtinten
Voor een rustgevend en huiselijk effect zijn natuurtinten onmisbaar. Of u nu uw gehele interieur in een natuurlijk stijl wilt, of alleen een aantal aspecten. Kies bijvoorbeeld voor een natuurtint als behang of muurverf en geef je huis een zen gevoel. Het combineren van meerdere natuurtinten geeft een fijn effect aan uw interieur. Kies bijvoorbeeld ook objecten en meubels van natuurlijke producten en verwerk hout in uw interieur. Als tegenpool kunt u dan bijvoorbeeld een contrasterende hanglamp kiezen, wat dacht u van een industriële lamp. Helemaal hot op het moment en geeft een modern effect aan uw natuurlijke stijl.

Felle kleuren
Houdt u van een kleurrijk en fel interieur? Het combineren van felle kleuren kunt u zo bont maken als u zelf wilt. Kiest u voor een paar objecten in opvallende kleuren bij een degelijk interieur. Zoals bijvoorbeeld een felle hanglamp. Of kiest u voor een gestileerd bonte interieur waarin alle objecten veel kleur mogen dragen. Met felle kleuren kunt u alle kanten op.
1493811-hanglamp-manduria-1

Landelijk
Een landelijke stijl kenmerkt zich aan de lieflijke motiefjes en de rustige en stijlvolle kleuren in warme tinten. Bloemetjesmotieven, streepjes, blokjes en stipjes is vaak terug te zien. Deze lieflijke stijl is goed te combineren in een huis met veelal warme tinten. Ook zijn er qua lampen veel mogelijkheden. Wat dacht u van een ouderwetse lampenkap met een bloemetjesmotief van stof. Helemaal retro. Kan zowel in een landelijke stijl, maar ook als opvallend object in een moderner interieur.

Zwart wit
Bij een modern interieur gaat men vaak voor strakke objecten en contrasterende kleuren. Zwart-wit is erg geliefd. Deze kleurencombinatie is er handig omdat u altijd verzekerd bent van het feit dat de kleuren bij elkaar passen. Voor een speels effect in een modern interieur kunt u naar de tinten zwart en wit nog een extra tint kiezen die u vorm wilt geven bij uw interieur. Ga bijvoorbeeld voor een kleurenpalet van zwart, wit en rode details.

Pastel
De lente en zomer in huis halen? Het verwerken van pasteltinten in uw interieur geeft u dit resultaat. Ga voor een snoepig interieur en verwerk zo veel mogelijk meubels in pasteltinten in uw interieur. Heerlijk voor wanneer de lente voor de deur staat weer wat frisse elementen toe te voegen aan uw woondesign. Pasteltinten zijn ook al jaren populair op het gebied van wonen.

a568b75a323eca5f2884b3ffc1b25102

Kleurpalet
Kies voor uzelf een kleurpalet met kleuren die u wilt terugzien in uw interieur. Dit palet kunt u dan handig gebruiken voor wanneer u in de winkel een product ziet en zeker wilt zijn dat het past bij uw interieur.

Hanglampen
Lampen zijn vaak aandachttrekkers van uw interieur. Een mooi lamp is dan ook noodzakelijk. Hanglampen vindt u in allerlei soorten, kleuren en maten en zijn goed te combineren met elk willekeurig interieur. Aan de hand van uw kleurenpalet kunt u eenvoudig de perfecte hanglamp vinden. Kiest u voor een landelijke stijl, met veel bloemetjes en andere lieflijke patroontjes of toch voor de robuuste en stoerdere stijl en gaat u voor een industrieel design? Wanneer u op de hoogte bent van uw kleurenpalet is het kiezen van de juiste hanglamp een eenvoudig werkje.

Categories: Hanglampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>