Met bedlampjes maak je je slaapkamer af!

Een bedlampje geeft sfeer aan je slaapkamer. De gloed van het licht moet voldoende zijn om je te laten lezen, maar tegelijkertijd zacht genoeg om een rustgevende omgeving te creëren. Bedlampjes kunnen je slaapkamer helemaal af maken. Het zijn eye catchers, dus verdienen ze ook voldoende aandacht om letterlijk en figuurlijk te kunnen stralen. Kies je bed lamp met zorg uit. Keus is er in ieder geval voldoende: voor iedere interieur stijl en ieder praktisch nut bestaat er een bedlamp. 

Uit welke soorten bedlampjes kan je kiezen?

De meest voorkomende bedlamp is de tafellamp. Die is natuurlijk vooral handig voor op je nachtkastje. Zelf heb ik ook een tafellamp als bedlampje, maar die van mij staat op de grond omdat ik geen nachtkastjes heb. Dit geeft een sfeervol en speels effect. Alternatieven zijn een wandlamp of een hanglamp aan het plafond. Ook leuk: een spot bevestigen aan je bed of nachtkastje. Bed verlichting kan ook verwerkt zijn in het frame van je bed. Dit noem je ook wel geïntegreerde verlichting. Ontzettend mooi, maar de kans is groot dat je net als ik al een bed hebt en op zoek bent naar een mooie bedlamp. In dat geval is een tafellamp gewoon handiger.

Lezen, ontspannen of allebei?

Het kan lastig zijn om een bedlamp te vinden die zowel dienst kan doen als leeslampje in bed als sfeer verlichting voor de ruimte. Misschien lees je nooit in bed. In dat geval heb je eigenlijk de meest ruime keuze. Bovendien kun je een peertje met lage wattage in je lamp draaien zodat je precies de sfeer kan creëren die je zoekt. Als je juist alleen een bedleeslamp nodig hebt, kun je gericht zoeken naar een lampje of bijvoorbeeld spotje die hiervoor ideaal is. Als je een veelzijdige lamp wilt, hangt het zowel van de lampenkap als het peertje af of de lamp beide doeleinden kan faciliteren. De lamp moet niet te indirect licht geven en de wattage van het peertje moet gemiddeld zijn. Een echt chique oplossing is een lamp die een combinatie van een sfeerlamp met een losse leeslamp is. Deze variant ben ik vaak tegengekomen in hotels. Ideaal, ook als je partner bijvoorbeeld wil slapen en jij nog wilt lezen. Het leeslampje verlicht je boek in plaats van de hele kamer.

Categories: Bedlampjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>